ELBA RODRÍGUEZ GARCIA.

LA LITOSFERa i SUS PARTES.
Resultado de imagen de capas de la litosfera


La litosfera, es la capa mès exterior sòlida i superficial de la terra.Esta formada per la corteza terrestre i el mantell extern.Te un espesor d'uns 100km.
En la litosfera, la temperatra i la presió alcancen valor que permiteixen que en alguns punts és puguin fundir roques.
 La litosfera és pot classificar en dos grups segons la corteza que tingui:

LITOSFERA CONTINENTAL:Esta formada per la corteza terrestre i el mantell extern,en aquesta és a ón es troben el continents, sistemas montanyosos,islas, ect.El seu espesor és d'uns 120 km,i t'una edad geologica molt antigua ja que en ella hi ha roques de més de 3800anys d'antiguetat.

Resultado de imagen de litosfera continental



LITOSFERA OCEÀNICA:Esta formada per el mantell extern i la corteza oceanica,el seu espesor es més petit que la oceanica te 65km.Esta formada principalment per basaltos i en ella hi ha els dorsals oceanics.Estas són unas cordilleras en el fondo oceanico que miden 7km.

Resultado de imagen de litosfera oceanica











PARTS DE LA LITOSFERA



  • CORTEZA:És la capa mès exterior i superficial.

  • MANTELL:És una capa què és situa entre el mantell i el nucli, va desde els 33km de profnditat fins als  2.900km i és caracteriza per representar el 84% del volumen del planeta aproximadament,hi ha dos tipus de mantell:

-Manto interno: t'un estat sòlid,amb un espesor de 1900km és troba a altes temperatures,per estar amb contacte amb el nucli,això provoca dilatacións dels màterials.

-Mantell extern:t'un estat lìquid amb un espesor de 970km què és presenta en la lava expulsada per els volans quan estan en un estat màgnetic.


Resultado de imagen de nucleo de la tierra
  • NUCLI:És la part mès interna de la terra,esta dividida en dues parts:

-NUCLI INTERN:És una esfera sòlida d'uns 1216km aproximadament,situada en el centre de la terra, composta principalment per ferro i níquel

-NUCLI EXTERN:És una capa liquida, composta de ferro i níquel ubicada entre el nucli intern i el mantell intern.





































FIN.

Comentarios